Γίνε η αλλαγή

Ο κόσμος αλλάζει, αλλάζει καθημερινά προς το καλύτερο…γιατί όποιος δεν προσπαθεί καθημερινά να βάλει ένα λιθαράκι ,κάνοντας τον κόσμο καλύτερο…απλά δεν θα προχωρήσει. Πως μπορείς να κάνεις καλύτερο τον κόσμο? Ένα υπέροχο μέρος για εσένα και για αυτούς που αγαπάς? Μα φυσικά αλλάζοντας την σκέψη σου και την καθημερινότητα σου, βλέποντας το καλό παντού και την αλλαγή προς το καλύτερο σε κάθε ώρα της ημέρας.

Η αλλαγή ξεκινάει από εμάς. Πόσες φορές μέσα στην ημέρα νιώθεις αγανάκτηση για όλα? Πόσες φορές ένιωσες τυχερός για αυτά που έχεις ή είδες τα πράγματα με άλλο μάτι? Είμαι σίγουρη πως η ζυγαριά γέρνει στην αγανάκτηση.

Ο κόσμος είναι ένα υπέροχο μέρος, η ζωή είναι ένα δώρο που το λάθος που κάνουμε όλοι κάποια στιγμή…είναι πως δεν βλέπουμε τα καθημερινά θαύματα, δεν εκτιμάμαι κάθε τι που υπάρχει γύρω μας. Μπορεί να ακούγεται περίεργο ή και πολύ ρομαντικό αλλά έτσι είναι…Έχεις σκεφτεί πόσα θαύματα χρειάζονται για να τελειώσεις την ημέρα σου? Πόσα όμορφα πράγματα συναντάς σε κάθε σημείο που βρίσκεσαι? Πως κάθε τι ή κάθε ένας που βρίσκεται στον δρόμο σου, έχει την δική του ιστορία ?

Ξεκίνα να βλέπεις με τα μάτια της καρδιάς, με τις αισθήσεις ορθάνοιχτες και να έχεις έναν καλό λόγο για όλους και για όλα. Όσο δύσκολο κι αν είναι. Το πως εκφράζεσαι για τους άλλους καθρεφτίζει εσένα. Μην συζητάς για τις δυσκολίες σου…ξεκίνα να συζητάς για τις ευλογίες σου και ο δρόμος θα ανοίξει μπροστά σου..θα φωτίσει.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως στα προβλήματα μου δίνω δύναμη μόνο όταν τα σκέφτομαι συχνά…όταν σκέφτομαι πως …”όλα θα πάνε καλά”, κάπως μικραίνουν…έτσι μαγικά…και όσες φορές ψάχνω για λύσεις και δεν μπορώ να τις βρω…αφήνω απλά τα πράγματα να εξελιχθούν..να πάρουν τον δρόμο τους…και πάλι ως δια μαγείας η λύση έρχεται μπροστά μου.

Κάνε παρέα με ανθρώπους που σε εμπνέουν και φωτίζουν την καθημερινότητα σου, διάβασε ένα βιβλίο που θα πυροδοτήσει το φως μέσα σου, άκου την φωνούλα στο κεφαλάκι σου και άστην να σε οδηγήσει, εκείνη ξέρει, κλείσε τα μάτια και ψάξε για τα χρώματα μέσα σου. Διανύουμε δύσκολη περίοδο…όμως η ανθρωπότητα περνάει συχνά από διάφορες δυσκολίες…όλα θα περάσουν, όλα θα γίνουν και όλα θα ξεκαθαρίσουν.

Ο χρόνος είναι απ τα πολυτιμότερα αγαθά…μην τον σπαταλάς…μερα που δεν χαμογελάς η δεν κάνεις αυτά που αγαπάς, είναι χαμένη…είναι κρίμα.

Ολα είναι μέσα σου, εσύ επιλέγεις πως θέλεις να είσαι. Αυτό που νιώθεις θα το εκπέμπεις, θέλεις να λάμπεις ή να είσαι στο σκοτάδι. Δεν είναι τυχαίο που πολλές αρρώστιες ξεκινούν από κακή ψυχολογία. Εσύ αποφασίζεις..

Αν με ρωτάς….Αγάπησε τον εαυτό σου, την ζωή σου και γίνε η αλλαγή που θέλεις να βλέπεις στους άλλους!