Πως να πετύχεις τους στόχους σου

Μερικές φορές οι καθημερινές δραστηριότητες δυσχεραίνουν την υλοποίηση των στόχων μας, καθώς δεν μπορούμε να τηρήσουμε το πρόγραμμά μας.

Παραμένουμε προσκολλημένοι σε συνήθειες, μην τολμώντας την αλλαγή, τα καθημερινά προβλήματα , μας κρατούν σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και να δούμε με θετικότητα τα πράγματα.

Αν όμως καταφέρναμε να αλλάξουμε την ρουτίνα? Αν για παράδειγμα καθημερινά είμασταν τόσο πιστοί στους στόχους μας και σ αυτά που περιμένουμε με χαρά, ώστε τίποτα να μην το άλλαζε αυτό?

Αν βρίσκαμε το παιδί που κρύβεται μέσα μας και το κάναμε χαρούμενο με μικρά πραγματάκια? Θα μας έδινε την δύναμη και την συγκέντρωση που χριεαζόμαστε.

Πάμε να δούμε κάποια πραγματάκια που είναι πολύ σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας. Αρχικά ξεκινάμε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο…όλα είναι εφικτά φτάνει να τα θέλουμε με όλη μας την καρδιά και να έχουμε πίστη σ αυτό.

Θέστε για αρχή μικρούς καθημερινούς στόχους , ώστε να γίνεστε πιο συνεπείς μέρα με την μέρα. Για παράδειγμα το να δεσμευτώ στον εαυτό μου να ξυπνάω νωρίτερα, να προετοιμάζω το σώμα μου και το μυαλό μου για την υπόλοιπη ημέρα είναι πολύ σημαντικό και φέρνει μεγάλες αλλαγές.

Βάλτε τους στόχους σας σε κοινή θέα…γραμμένα κάποια πράγματα σε ένα χαρτί κολλημένα στο ψυγείο ή σε κάποιο πίνακα, ώστε να τα βλέπουμε συνέχεια, βοηθάει πολύ.

Διαχειριστείτε τον χρόνο σας…μια δικαιολογία συνηθισμένη είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος να γίνουν κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό να μην χαζολογάμε με πράγματα τα οποία δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν.

Επιβραβέυστε τον εαυτό σας. Όταν καταφέρετε κάτι όσο μικρό κι αν είναι, νιώστε περήφανοι για αυτό, κάντε κάτι που σας ευχαριστεί.

Να είστε ευέλικτοι… τα πράγματα μπορεί κάποια μέρα ή και κάποια περίοδο να γίνουν δύσκολα και να μην έρχονται όπως τα θέλουμε. Αυτό δεν είναι λόγος να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να εγκαταλείψουμε. Όλα περνάνε…μια δύσκολη περίοδος δεν καθορίζει την ζωή μας.Βρίσκουμε τρόπους να μείνουμε συγκεντρωμένοι.

Μοιράσου τους στόχους σου. Το πιο ωραίο πράγμα στην υλοποίηση των στόχων, είναι να έχεις ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και σε στηρίζουν. Πρόσεχε με ποιους τους μοιράζεσαι, αν είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι, θα σας βοηθήσουν, θα σας τσεκάρουν αν είστε συνεπείς και θα σας δώσουν την ώθηση που χρειάζεστε.

Μην παρεκλίνετε από τα θέλω σας και το πρόγραμμα σας καμία μέρα όσο δύσκολο κι αν είναι. Όλα θέλουν δουλειά τίποτα δεν χαρίζεται και όλα γίνονται με πρόγραμμα και συνέπεια.