Τοξικότητα

Τι είναι η τοξικότητα..είναι ο βαθμός στον οποίο μια ουσία, η τοξίνη, μπορεί να βλάψει ανθρώπους, ζώα ή φυτά…αυτό με την ίδια την ουσία..την οποία απλώς προσέχεις και δεν την βάζεις στο σώμα σου.

Τι γίνεται όμως με την άλλη τοξίνη…αυτή που αιωρείται στον αέρα στις διαπροσωπικές σχέσεις σου καθημερινά και σου αλλάζουν την ενέργεια…Πρέπει να προφυλαχθείς, να την αποφεύγεις και να μάθεις να είσαι σταθερός σ αυτά που νιώθεις, πιστεύεις και στην στάση ζωής σου..πράγμα καθόλου εύκολο, θέλει πολύ εξάσκηση.

Αρχικά πρέπει να μάθεις να αντιλαμβάνεσαι αυτούς τους ανθρώπους, οι περισσότεροι φαίνονται αλλά κάποιοι μπορούν και το κρύβουν καλά.

Η συμπεριφορά τους έχει τα εξής χαρακτηριστικά….Δεν χαμογελούν εύκολα όμως σε κάποιες περιπτώσεις , κρύβονται πίσω απ το χαμόγελο. Έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση, δεν έχουν καλή κουβέντα για κανέναν, ζηλεύουν και προσπαθούν να υποβιβάσουν ότι κάνουν οι άλλοι, κάνουν τα πάντα να σου χαλάσουν την διάθεση και να τα παρουσιάζουν όλα μαύρα, είναι άνθρωποι που δεν έχουν ευγνωμοσύνες. Αν φωτογραφίζαμε την αύρα τους με την κάμερα του κίρλιαν, θα ήταν σίγουρα με πολύ σκούρα χρώματα. Μπορεί να σου δημιουργήσουν την αίσθηση ότι κάνεις κάποιο λάθος εσύ, ότι κάπου φταις .Ο τοξικός άνθρωπος μπορεί να έχει τα πάντα κι όμως να μην είναι εντάξει μέσα του, να μην τα έχει βρει με τον εαυτό του και να αντλεί ευχαρίστηση και ικανοποίηση καταστρέφοντας την ευτυχία και την ηρεμία του διπλανού του. Misery loves company. Πόσο θλιβερό είναι αυτό άραγε; Να σκορπάς κακία στους γύρω σου, να παίζεις με τα συναισθήματα και τις ζωές των άλλων, να προσβάλλεις, να συκοφαντείς και να θίγεις αξιοπρέπειες, επειδή εσύ απέτυχες να είσαι ή να έχεις αυτά που θες;

Προσπαθησε να τους αποφύγεις ευγενικά, ή απλώς να μην ανοίγεις σοβαρές συζητήσεις. Μην εμβαθύνεις, μείνε σε κάτι απλό και επιφανειακό. Κράτησε σταθερά την καλή σου ενέργεια και τις θετικές σκέψεις σου.

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι θρασύδειλοι, κρύβονται πίσω από μισόλογα και σπόντες και με μεγάλη ευκολία μιλούν πίσω από την πλάτη σου. Μέχρι εκεί φτάνουν. Πισώπλατα, δειλά, κρυφά, “μουλωχτά”. Ο κόσμος λέει πολλά. Είτε υπάρχει λόγος είτε όχι. Και καμία αφορμή να μην δώσεις, άμα θέλει ο άλλος να σχολιάσει θα βρει πάτημα. Στην ανάγκη θα μηχανορραφήσει κάτι. Το ψέμα αρέσει, πουλάει. Ο Σωκράτης κάποτε, όταν τον ενημέρωσαν πως κάποιοι πίσω από την πλάτη του μιλούν για εκείνον και τον κατηγορούν, απήντησε: Εν απουσία μου επιτρέπω και να με δείρουν.

Κράτα ψηλά τους στόχους σου και μην αλλάζεις πορεία για κανέναν. Η καλή ενέργεια και οι ξεκάθαροι στόχοι είναι πάντα ένα βέλος που θα πάει εκεί ακριβώς που πρέπει!